En hammock behöver utrustas lite för att bli den där mysiga och inbjudande platsen som vi ju alla drömmer om. Med lite fantasi och mjuka detaljer kan du skapa en fantastisk hörna som verkligen blir din favoritplats.

Det första som nästan är självklart är att skaffa sköna dynor till sin hammock. Ibland ser man hammockar säljas till paketpris där dynor ingår och då vet man ju på förhand att man får ett hammockset eller dynor som verkligen passar.  Annars är det bra att hålla i minnet att det inte finns någon fastställd standard för hammockar.  Om man jämför två 3-sitshammockar av olika fabrikat är det alltså inte alls säkert att samma typ av dyna passar för dem båda. Att hålla sig till ett och samma fabrikat när det gäller hammock och dynor kan alltså därför vara klokt.

Ett hammockset innehåller ofta bara sittdynor till hammocken. En mycket mer inbjudande miljö fås om man lägger till lite kuddar i matchande färger, det kan räcka med en vid varje armstöd. En pläd eller filt är både dekorativt och ser inbjudande ut samtidigt som den kan vara skön att lägga runt axlarna när skymningen faller.

HammockEtt annat tips är att lägga ett äkta fårskinn över hammockdynorna. Fårskinnet är oöverträffat när det gäller att skapa en behaglig sittmiljö. Fårskinnet har naturligt isolerande egenskaper samtidigt som materialet andas. Detta gör att fårskinnet värmer skönt när det är kallt, men samtidigt inte blir svettigt när det är varmt. Ett fårskinn är också ganska tåligt mot smuts och går oftast att tvätta, vilket gör att du skyddar dina hammockdynor och ger dem en längre livslängd. Tänk bara på att välja ett fårskinn som inte är alltför mörkt i förhållande till hammockdynorna, eftersom skinnen ibland kan torrfälla när de är nya.

Under sommarens varmaste månader tycker många att det är skönast att ha sin hammock ute på en gräsmatta om man har möjlighet till det. På vårkanten eller när sommaren börjar sjunga på sista versen kan man dock förlänga känslan av högsommar om man kan flytta in hammocken under ett tak på en veranda, altan eller i ett uterum. Ett vanligt hammocktak av plastat tyg är ju mest till för att ge skugga och skyddar inte särskilt mycket mot väder och vind, men i skydd av ett verandatak kan du kura ihop dig och ha det varmt och gott även om solen har gått ned. Fyll på med ett par ulliga filtar och en kopp rykande te så kan kvällen i hammocken bli både lång och mysig.

Hammock

Vill man ytterligare förlänga sommarkänslan runt sin hammock är det en utmärkt idé att skaffa sig en terassvärmare. Dessa finns numera i flera storlekar och modeller och kan ge en fantastiskt skön värme så att man kan sitta ute på sin altan långt efter det att solen gått ned.

Nu när vi skapat en miljö i vår hammock med mjuka dynor, kuddar, fårskinn och sett till att den står på en trivsam plats så fattas det bara en sak – belysning.  Även om du inte tänker göra något speciellt i din hammock kommer du att märka att du kommer att använda den oftare om det finns någon typ av belysning kring den. Det finns utmärkta ljusslingor för utomhusbruk som man kan vira runt hammocken eller ett träd i närheten och skapa en spännande och inbjudande miljö. Eller placera ljusslingor i färgade glaskrukor vid sidan om. Ett par fotogenlampor hängande i träden eller stora ljuslyktor som står bredvid på marken kan också göra en otrolig skillnad.